Pridal dňa 18-06-2024

Filmová dramatizácia Ceasarovho vzostupu a následnej vlády cisára Caligulu, jedného z najznámejších vládcov starovekého Ríma. Postupne sledujeme jeho ambície, intrigy, zvrátenosť a dekadenciu, brutalitu a šialenstvo.
Caligula zavraždí cisára Tiberia, chopí sa moci a začne rozkladať rímsku ríšu zvnútra. Film pojednáva o zhubnom vplyve moci a zobrazuje cisárov strastiplný životný príbeh plný skazenosti a šialenstva, ktorý vrcholí konečnou skazou. Po 40 rokoch od prvého uvedenia prichádza Penthouse Films International s úplne novou strihovou verziou šokujúcej kultovej klasiky, ktorá obsahuje veľké množstvo doposiaľ nezverejnených záberov. Jeden z najškandálnejších filmov v dejinách kinematografie, preslávený dekadentný snímok, je konečne uvedený tak, ako bol pôvodne zamýšľaný. V hlavných úlohách vystupujú Malcolm McDowell, Peter O’Toole, John Gielgud a Helen Mirren.

Caligula: The Ultimate Cut (2023) online

Réžia: Tinto Brass

Scenár: Gore Vidal

Hudba: Troy Sterling Nies

Hrajú: Malcolm McDowell, Helen Mirren, Teresa Ann Savoy, Peter O’Toole, John Gielgud, John Steiner, Guido Mannari, Paolo Bonacelli, Leopoldo Trieste, Giancarlo Badessi a ďalší

Pôvodný názov: Caligula: The Ultimate Cut

Caligula: The Ultimate Cut (2023) trailer:



Komentáre

E-mailová adresa nebude verejná. Povinné údaje sú označené hviezdičkou *

*